Gyülekezet -
és körzet keresése

 

Új Apostoli Egyház A-tól Z-ig

Génterápia

Az Új Apostoli Egyház támogatja és üdvözli a természettudomány terén folytatott kutatásokat, az isteni elrendelésnek megfelelően: töltsétek be és hódítsátok meg a földet. E felszólítás kereteit azonban megszabja a 10 parancsolat és Jézus evangéliuma. Hozzá tartozik az emberi élet korlátlan tiszteletben tartása, annak minden sokrétűségével együtt.

A biotechnika gyors fejlődése mellett azonban mindössze egyes területekre vonatkozó álláspontok adhatók.

  • Emberi magzat tudományos célra történő létrehozását vagy felhasználását elutasítjuk.
  • Genetikailag azonos utód (reproduktív klón) létrehozását elutasítjuk. Szintén elutasítjuk genetikailag azonos szövetek (terápiás illetve kísérleti klónok) gyógyászati célra történő kifejlesztését, amennyiben ehhez embriók kerülnek felhasználásra.
  • A szomatikus génterápiát alapjaiban akceptáljuk. Ennek terén mindenekelőtt az egészségügyi kockázatnak van kiemelkedő jelentősége. A csírasejt genetikai állományába történő beavatkozás, ami a jövendő generációra nézve is beláthatatlan következményekkel jár, etikailag nem elfogadható.

 

Gyógymódok

Orvosi vagy pszichoterápiás kezelések kiválasztásában a hittestvérek saját, felelősségteljes döntést hoznak. Az Új Apostoli Egyház nem tartja elfogadhatónak azokat a kezelési módokat, melyek olyan erőket és lehetőségeket vesznek igénybe, melyek kizárólag Isten hatalmában állnak, és ez által megingatják az Istenbe és Jézus Krisztusba vetett hitet.

A lelki befolyásolás és nyomás messzemenőkig elkerülhető, ha az ember nem mélyed bele a gyógymódokhoz kapcsolódó tanokba és rituálékba. Az alternatív terápiákat alkalmazó személyek, kiemelten a hagyományos gyógyítók célja a gyógyítás, és általában nem a lelki befolyásolás.