Gyülekezet -
és körzet keresése

 

Új Apostoli Egyház A-tól Z-ig

Abortusz I Terhességmegszakítás

Az Új Apostoli Egyház közbenjár az életért. Már maga a megtermékenyített petesejt egy önálló élet, melynek joga van védelemre. Az Új Apostoli Egyház elutasítja a terhességmegszakítást, mert az ötödik parancsolat megszegését jelenti. A hozzá kapcsolódó, Isten elleni vétek azonban élethelyzetektől függően nagyon eltérő lehet. Még ha vannak is emberileg érthető és elfogadható okai egy terhesség megszakításának, a nagy horderejű döntés meghozásakor kapjon kiemelt hangsúlyt az egyház álláspontja.

Anyák illetve párok, akik mérlegelték az egészségügyi, személyes és teológiai álláspontokat, biztosak lehetnek abban, hogy egyéni felelősségvállalással járó döntésüket a terhességmegszakítás mellett vagy ellen az egyház tiszteletben tartja, és őket a jövőben is előítéletek nélkül gondozza.

 

Agyhalál

Az emberi élet a fogantatással kezdődik és az agyhalállal ér véget. Óvni és védelmezni kell, aktívan nem szabad neki véget vetni. A megboldogulás és a pillanat, amikor a lélek elhagyja a testet, nem határozható meg egyértelműen. Az emberi élet védelme érdekében az egyház abból indul ki, hogy a nemzés pillanatától jelen van a lélek, és a lélekkel rendelkező élet az agyhalállal ér véget.

 

Áldáscselekmények

Az istentiszteleten az alábbi áldáscselekményekre kerül sor: konfirmáció, felvétel az Új Apostoli Egyházba, eljegyzési áldás adományozása, házassági áldás és házassági évfordulóra adományozott áldás. A tisztségbe szentelésre és egyéb, lelkészi tisztséghez kötődő cselekményekre szintén az istentiszteleteken kerül sor.